Най-големият круизен кораб в света отплава на първото си пътешествие от

...
Най-големият круизен кораб в света отплава на първото си пътешествие от
Коментари Харесай

40 заведения и 7 басейна: Най-големият круизен кораб отплава на първото си пътешествие

Най-големият круизен транспортен съд в света отплава на първото си пътешествие от Маями, Флорида. Природозащитници обаче сигнализират за риск от нездравословни излъчвания от метан.

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Плавателният съд „ Икона на моретата “ се насочва на седемдневно странствуване из Карибските острови. Той е дълъг 365 м, има 20 палуби и може да побере най-много 7600 пасажери. Той е благосъстоятелност на Royal Caribbean Group.

Най-близката помощ по море е на няколко дни път

Природозащитници предизвестяват, че корабът, задвижван от полутечен природен газ, ще изпуска нездравословен метан във въздуха. Въпреки че втечненият природен газ гори по-чисто от обичайните горива като мазута, съществува риск от приключване на част от газа, което води до изпускане на метан в атмосферата. А той е доста по-мощен парников газ от въглеродния диоксид.

Снимка: Reuters

„ Това е стъпка в неверна посока. По наши калкулации потреблението на полутечен природен газ като корабно гориво отделя над 120 % повече излъчвания на парникови газове през целия витален цикъл, в сравнение с корабният газьол “, споделя Брайън Комер, шеф на морската стратегия в Международния съвет за чист превоз (ICCT).

Като мощен парников газ, метанът в атмосферата задържа 80 пъти повече топлота от въглеродния диоксид в продължение на 20 години. Намаляването на тези излъчвания се счита за основен фактор за закъснение на световното стопляне .

72-годишната жена е веган и споделя дома си с още трима съквартиранти

По-рано тази седмица ICCT разгласява отчет, в който се твърди, че излъчванията на метан от корабите, задвижвани с полутечен природен газ, са по-високи, в сравнение с допускат настоящите разпореждания.

От Royal Caribbean настояват, че „ Икона на моретата “ е с 24% по-енергийно ефикасен, в сравнение с се изисква от Международната морска организация за актуалните кораби. Компанията също по този начин възнамерява до 2035 година да вкара транспортен съд с нулеви излъчвания.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Построен в корабостроителница в Турку, Финландия, записаният на Бахамските острови транспортен съд има седем басейна и шест водни пързалки. Построяването му коства 2 милиарда $ (1,6 милиарда паунда) и разполага с повече от 40 ресторанта, бара и салона.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Футболната легенда Лео Меси взе участие в церемонията по именуването на кораба. Той бе видян да слага футболна топка на особено построена стойка, с цел да провокира обичайното разтрошаване на бутилка шампанско на носа на кораба за „ добър шанс “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР